Kamratkompaniet närvarar inte på lördag

Kamratkompaniet har efter interna diskussioner beslutat att inte närvara under lördagens (20/1) hemmamatch mot Djurgårdens IF.

Brynäs kommer under matchen spela i retro-tröjor. En homage till vår anrika förenings minst sagt fantastiska historik. Efter herrarnas match spelar damerna mot HV71. Brynäs förhoppning och målet med evenemanget är att så många som möjligt stannar kvar och stöttar även damerna.

Detta tycker vi är otroligt bra. Vår historik och våra kämpande damer är två aspekter av vår förening som vi i Kamratkompaniet tycker bör lyftas fram oftare och på mer storslagna sätt. Att man väljer att baka ihop dessa två är alltså enligt oss ett underbart tillfälle att samla brynäsare runt vårt klubbmärke. Vilket man kan göra på flera sätt. Ett sätt beskrev vi redan förra året i en artikel på brynäs.se. Där vi drog paraleller mellan vardagen för herrspelarna på 70-talet och dagens damspelare. Så mycket känslor och så mycket genuint att spela på.

Men trotts detta och trotts att Brynäs efter flera möten i frågan vet vart vi står så väljer man att kraftsamla under parollen ”Super Duper Hockey Night”. Ett koncept som tvärtemot vår vision andas allt det som istället är dåligt med den moderna hockeyn. Kommersialisering, jippofiering och en allt annat än sund fabläs för NHL.

Vi ser det helt enkelt inte som förenligt med vår syn på supporterkultur att som gruppering närvara på en sån tillställning. Vi är fullt medvetna om att det i det korta perspektivet kanske resulterar i ett bakslag för brynäsläktaren. Brynäsläktaren som vi alltid har i åtanke.

Men i det längre perspektivet ser vi inte hur vi kan rättfärdiga att närvara och samtidigt säga att vi jobbar långsiktigt och hållbart.

Vi uppmanar dock ej till någon bojkott. Utan låter det vara upp till alla och envar att agera utefter sina egna principer. Vi vet att det är otroligt mycket positiva grejer på gång inom föreningen. Och vårt samarbete med Brynäs har aldrig varit så bra som nu. Vi har tillsammans med Er en minst sagt ljus framtid framför oss.

Väl mött ikväll på Hovet!