Protester mot SHL

Det har under flera år funnits en irritation från oss supportrar mot SHL, från vilka olika förslag angående ligans framtid genom åren har presenterats eller läckt ut i media. Sättet dessa förslag och förordningar är formulerade på har visat på en tydlig skillnad mellan SHL och oss övriga – supportrarna.

I vår värld är Svensk ishockey (och all svensk idrott) en folkrörelse. Något vi alla via medlemskap kan ta del utav, förvalta och lämna vidare till våra barn. En folkrörelse där det sportsliga avgör, där alla kan vara med och tävla. Där den sämsta åker ur och den bästa avancerar.

I SHL:s värld är högstaligan en produkt. Och via diverse förslag som antal miljoner i eget kapital, ett visst antal stolar i arenan eller licenskrav för att ens få medverka i play-off försöker man göra den här ”produkten” så exklusiv som möjligt. En produkt som endast de rikaste klubbarna med häftigast arenor får ta del utav. På eget bevåg har man under en längre tid bedrivit en kampanj där man gör allt för att få den här visionen att bli verklighet.

Och från SHL:s sida finns ingen som helst vilja att ens försöka förankra sina idéer i klubbarnas medlemmar. Ingen vilja att skapa en dialog med supportrarna till de diverse lagen. Vi är endast ”kunder” i deras ögon. I jakten på pengar har vi glömts bort. Eller snarare förvandlats till statistik i de styrandes diagram.

Och nu har supportrarna fått nog. På senare tid har lag vars anhängare till vardags ser varandra som antagonister gemensamt protesterat och agerat gentemot de styrande. I SHL men även i Allsvenskan och lägre divisioner.

Efter protesterna har ledningen i SHL reagerat. Men istället för att ta till sig kritiken, lyssna och arbeta för en lösning. Talar man nu duktigt om för supportrarna att det är vi som har ”missförstått” allting.

Då har vi ett meddelande till er SHL: För att man ska kunna missförstå något så krävs det en dialog. Och den dialogen har ni aldrig fört. Eller har ni någon supporteransvarig som vi kan vända oss till? Nej – för någon sådan har ni aldrig prioriterat att anställa. Eller har ni ställt frågan till de officiella supporterklubbarna gällande behovet av SLO?

Istället för att lyssna kunde SportExpressen den 25/9 avslöja att SHL i dagarna gått ut med ett hemligt mail till klubbarna i Sverige. Där man beordrar klubbarnas respektive säkerhetsavdelningar att granska supportrars banderoller och skanna av supporterklubbars sociala flöden. För att snabbt identifiera och tysta ner eventuell kritik.

Kamratkompaniet ställer sig bakom övriga hockeysverige, och uppmanar supportrar till alla lag i alla divisioner att synliggöra, agera och demonstrera!

Ni kommer aldrig kunna censurera oss och ni kommer aldrig att kunna stoppa vår kritik.