Beslut och överklagan i fråga om avstägning

2019-11-17 skickades en överklagan från oss till Svenska Ishockeyförbundet. Överklagandet gäller den felaktiga avstängning som en av våra medlemmar tilldömdes efter hemmamatchen mot Leksand 2019-10-26. Överklagandet och övrigt material publicerar vi här i sin helhet

Läs hela Brynäs beslut här (klicka på bilden för fullstor version):

Frågor som skickades till Brynäs och som ännu (2019-11-18) är obesvarade (klicka på bilden för fullstor version):

Överklagandet som skickats till Svenska ishockeyförbundet följer nedan.

Överklagande av beslut om avstängning daterat 2019-11-04.

Härmed överklagar jag beslutet. Jag yrkar på att avstängningen ska hävas.

Bifogade dokument:

1)     Beslut om avstängning.

2)     Mailkonversation med Brynäs

3)     Mitt yttrande i ”Fråga om avstängning”.

Enligt Brynäs beslut om avstängning (se bilaga 1) så har jag utsatt en funktionär för ett ofredande. Brynäs vill ej uppge när det inträffade, vem det riktades mot eller vad ofredandet bestod av. Det är helt omöjligt att tyda vad jag faktiskt är avstängd för. Brynäs har heller inte presenterat några konkreta bevis för att styrka sitt påstående. Jag har mailat Brynäs 2019-11-13 och bett de förtydliga vad jag faktiskt har gjort, för att kunna bemöta anklagelserna (se bilaga 2). Brynäs har ej svarat på mina frågor.

Det här är i sig allt annat än rättssäkert och ovärdigt en anrik klubb som Brynäs och en liga av SHL:s mått. Om det hade rört sig om ett brottmål så hade åtalet förmodligen ogillats direkt. Och kanske bör det vara skäl nog för Er att häva avstängningen.

När jag blev delgiven misstanke om ordningsstörning inkom jag med ett yttrande (Se bilaga 3). Det beskrev händelseförloppet under matchen då det påstådda ofredandet inträffade. I det händelseförloppet är jag i kontakt med 2 funktionärer och jag kan bara gissa att det är någon av dessa två funktionärer jag har ”ofredat”.

Händelse 1: Min kontakt med barvärden.
Händelse 2: Min kontakt med Supporterpolisen.

Den första händelsen bestod av ett lugnt samtal mellan mig och en person stationerad utanför Brynäs supporterbar. Den andra händelsen bestod av ett samtal där jag förvisso höjde rösten under ett par sekunder, som svar på den omotiverat aggressiva tonen polisen som sökte kontakt med mig hade. Orden jag yttrade med den höjda tonen var ”Har jag gjort det? Gå och fråga barvärden.” som svar på ”Du ska inte säga till personal vilka de får- eller inte får släppa in i barerna.” Vittne till händelse 2 blev dessutom Brynäs Kommunikationschef.

Ingen av händelserna bör ses som ”ofredande” och jag anser därför att Ni bör häva avstängningen.