BRYNÄS TIFO

Brynäs Tifo är den gruppen som tillverkar och genomför alla läktarkoreografier i Gavlerinken och på diverse borta-sektioner där Brynäs IF spelar. ”Tifo” är en förkortning av italienskans ”tifosi” (som i runda slängar betyder ”supporter”) och är numera en grundsten i den Svenska läktarkulturen.

Koreografierna kan bestå i allt från enorma flaggor som vecklas ut över hela sektioner, pappersark som bildar olika mönster och banderoller med budskap och uppmaningar. Syftet är oftast att stötta det egna laget inför matcher. Men tifo kan också användas för att belysa andra supporter-relaterade frågor. I vårt fall har det närmast rört sig om protester mot såkallade ”handklappor”, för bevarandet av 51-procentsregeln och aktioner mot SHL:s allt mer fientliga inställning gentemot det organiserade supporterskapet och arbetet för en stängd liga.

Brynäs Tifo startades av Kamratkompaniet och Brynäs Support Gävle inför säsongen 15/16. Sedan säsongen 17/18 administreras ekonomin och arbetet helt av Kamratkompaniet. Tifogruppens verksamhet är oberoende och till hundra procent sponsrat utav supportrarna. Vem som helst får bidra med arbete, material och ekonomiska medel.

Den största inkomstkällan är bidrag från enskilda brynäsare. Vilket gör er till vår största tillgång. Bidra kan du göra enkelt genom att lägga en slant i insamlingsbössorna på Gavlerinken, eller genom att swisha valfri summa till 123 080 2835.