OM OSS

Kamratkompaniet grundades hösten 2008, sedan gruppen UB’06 (Ultras Brynäs) tackat för sig och lämnat den något slumrande läktarkulturen i Gävle utan någon riktig organiserad supportergruppering. Ur spillrorna av UB tog ett antal engagerade välkända ansikten på ståplats tag i situationen och bildade KK´08 för att fortsätta arbetet med att utveckla Brynäs läktarkultur i rätt riktning. Sedan dess har gruppen utgjort hjärtat av klacken, och stöttat Brynäs IF såväl som på hemmaplan som bortaplan.

Vi är att betrakta som en alternativ supportergruppering till Brynäs IF. Kamratkompaniet är inte en öppen förening där vem som helst kan lösa medlemskap, utan en grupp där man genom sitt engagemang för Brynäs och vår supporterkultur förtjänar sin plats. Vi växer gärna som grupp, men bara genom medlemmar som delar vår syn på supporterkultur och våra visioner för stödet till Brynäs. En regel vi inte tummar på när det gäller nya medlemmar är kvalitet före kvantitet.

Kamratkompaniets medlemmar lever för Brynäs 7 dagar i veckan, vårt supporterskap är en livsstil – ingen hobby. Vi värderar sammanhållningen i gruppen och engagemanget på läktaren högt. För oss är det självklart att stötta Brynäs både audiellt och visuellt, d v s genom sång, flaggor, banderoller m.m. Vi vill tillsammans med övriga medsupportrar på läktaren ständigt utveckla detta, för att ge laget det bästa möjliga stödet. Förutom att vi har klackens capo (klackledare) deltar även våra medlemmar i tifoarbete tillsammans med andra Brynäsare under samlingsnamnet Brynäs Tifo.

Gruppen samarbetar gärna nära övriga supportrar till klubben, bland annat med officiella supporterföreningen Brynäs Support Gävle, där de flesta i gruppen är medlemmar parallellt med KK. Oavsett skillnader i mentalitet som supportrar delar vi alla kärleken till vår klubb, någonting som är viktigt att bygga vidare på för att optimera sammanhållningen i vår supporterkultur och maximera det läktarmässiga stödet.

I en tid då supportars rättigheter allt mer riskerar att inskränkas tar Kamratkompaniet ställning mot den moderna idrotten och för en positiv fri läktarkultur. Vid sidan av stödet till klubben försöker vi därför att vara aktiva i frågor som rör supporterkulturen rent allmänt, som 51%- regelns överlevnad exempelvis. Våra medlemmar är också medlemmar i Brynäs IF, någonting vi ser som en självklarhet för alla aktiva engagerade supportrar till vår klubb.